Witaj Gościu!

Zaloguj
Zarejestruj
Książki w koszyku

Twój koszyk jest pusty
STRONA GŁÓWNA O NAS JAK KUPOWAĆ KONTAKT KLUB CZYTELNIKA 0
ZNAJDŹ KSIĄŻKĘ LUB AUTORA








 



PROZA, POEZJA, ESEJ, LITERATURA FAKTU

Tadeusz Olszański
Nobel dla papryki
Cena: 29.00 PLN
Ilość stron: 128
Oprawa: twarda
Format: 145 x 220
Rok wydania: 2011
ISBN: 978-83-62304-22-6
  
Kup na prezent

Kilka słów o...

Mam sentyment do pachnących papryką i winem Węgier. Przed transformacją, w trudnych czasach, madziarska kuchnia była dla nas jedną z nie wielu stref smacznego jedzenia. Uczyłem się wtedy od węgierskich przyjaciół jak gotować, aby po powrocie do domu zaprosić na pikantny gulasz polskich gości. A coraz liczniejsze zachwyty – jak tyś to zrobił? – skłoniły mnie do napisania książki. Nobel dla papryki nie był zwykłą książką kucharską. Oprócz najważniejszych przepisów napisałem bowiem o węgierskiej sztuce kulinarnej i jej tajnikach dosłownie od kuchni. I o tym za co profesor Albert Szentgyorgyi w 1937 roku jako pierwszy węgierski uczony dostał nagrodę Nobla! No i książka zrobiła karierę, ukazała się w kilku nakładach w ponad 100 tysiącach egzemplarzy!
A że madziarska kuchnia ciągle jest pyszna oraz chwalona przez tych, którzy odwiedzają bądź przejeżdżają przez Węgry i tęsknią za tamtymi smakami – wznowienie, a właściwie nowa wersja Nobla dla papryki spełni ich oczekiwania. Dzięki 75 najważniejszym i osobiście sprawdzonym przepisom węgierskich potraw! Od gulaszu po naleśniki Gundela. Jó etvagyat zatem czyli smacznego!

Tadeusz Olszański


Inne książki tego autora:
Osobista historia Olimpiad
25.00 PLN
   

 
NOWOŚCI
ZAPOWIEDZI
20 najważniejszych lekcji życiowych prawd - Hal Urban
PREMIERA 18.06.2019
 


 
WYDAWNICTWOLOGOWANIE DLA PARTNERóW


19785807

 
1996 - 2019 © Wydawnictwo Studio EMKA.  Wszelkie prawa zastrzeżone.  Nota prawna  Polityka prywatności i pliki cookie